Mer om Rosanna Lariella Antonsdotter

Rosanna Lariella Antonsdotter

 

PERSONLIG • ÄKTA & AVSKALAD • MEDKÄNNANDE

 

Jag arbetar med personliga samtal, utbildningar och annat för att hjälpa dig i din personliga utveckling, andliga förståelse och mänskliga växande.

Jag tror att det kommer en tid i varje människas liv då vi behöver praktiskt uppvisa effekterna av vad allt vårt inre arbete har gett oss. Det gäller inte endast ett fåtal, utan alla människor. Det kommer en tid då vi behöver visa mod, kraft, integritet, inre styrka, medkänsla, förlåtelse etc.

Därför anser jag att det vi gör för vår inre värld är lika viktigt som det vi gör för vår yttre värld, eftersom dessa två världar samspelar på ett sådant intelligent sätt och med en sådan intelligent koreografi som kanske inte alltid är så lätt att förstå. Ibland tar förståelsen lite längre tid och ibland kommer den med "dunder och brak"...

 

Min berättelse...

 

Den 26 december 2004 förändrades mitt liv för alltid. Jag vet precis i vilket ögonblick det var, oftast går dessa ögonblick obemärkta förbi och så kommer vi att tänka på dem efteråt när vi blickar tillbaka. Men för mig var det annorlunda. Jag kommer ihåg att jag satt uppe på ett berg med mina två barn i knäet. Svetten rann ner över ögonen och det kändes som om hela jag var blöt av alla olika slags vätskor som kroppen kan utsöndra av ren överlevnadsinstinkt. Vi tog en liten paus och satte oss ner och jag slöt ögonen en kort stund. När jag åter öppnade ögonen så strilade en ljusstrimma från solen genom den täta växtligheten och mötte mina ögon. Jag kände hur mina ögon tårades och för en kort stund släppte ångesten sitt grepp om min trötta kropp. I den stunden visste jag att mitt liv för alltid var förändrat. Vi hade drabbats av Tsunamin i vårt underbara paradis i Thailand.

 

Jag visste inte i den stunden om vi skulle komma ner från berget levande. Men en sak visste jag och det var att i den stunden av allt detta lidande kunde jag känna en kort stunds obeskrivlig lycka. Låter konstigt men så var det. Jag hade min familj samlad som just då kändes som det viktigaste i livet. Om vi skulle drabbas av den där andra vågen, om den lyckades nå oss uppe på berget, så visste jag i alla fall att ingen av oss skulle överleva. Det kanske inte låter som någon vidare tröst, men i den stunden, när livet testar ens styrka till max, så var det min räddning.

Vi var i alla fall samlade, jag och min familj.

I samma stund visste jag också att överlever vi det här så kommer mitt liv att se väldigt annorlunda ut.

Vi överlevde och mitt liv ser helt annorlunda ut.

 

I skrivandets stund är vi tillbaka i vårt paradis i Thailand, jag och mina två barn. Man kan säga att jag träffades av två katastrofer samtidigt. Tsunamin och en skilsmässa kort därefter. Många har frågat mig hur jag överhuvudtaget har lyckats att känslomässigt överleva det här. Och svaret på den frågan är den här boken och det jag presenterar här. Det har varit min livlina för att överhuvudtaget orka vandra vidare. Det jag presenterar här är redskap för en möjlighet till förvandling. Inte bara en förändring utan en förvandling. Så välkommen att dela min vision och insikter!

Insikter som har växt fram under långt tid och genom min egen längtan efter Frihet. En längtan som hjälpte mig att finna modet att göra det jag alltid drömt om. Att för i alla fall en gång i livet vara fri från alla materiella band och att få befinna mig i värmen under de mest ruggiga månaderna i Sverige. Jag sålde allting i mitt hem, även bilen fick se sig själv säljas. Jag hade tre resväskor fyllda med mina och barnens nödvändigaste kläder och tre biljetter till Thailand. Jag hade redan gjort en stor inre resa mot en total förändring. Nu var det dags för den yttre. Jag nöjde mig inte med en förändring, jag ville nå förvandlingens underbara känsla. Det sägs ju att det inre speglar det yttre och tvärtom.

Det var dags att sluta cirkeln där allt slutade, eller kanske kan jag säga började och jag kände mig friare än jag någonsin gjort.

 

Vid ett annat tillfälle när jag var i Grekland så träffade jag Ikonmannen. Vi kallade honom så för att han sålde Ikoner i en trång men underbart typisk grekisk gränd. Vi pratade om lite allt möjligt när han berättade, helt apropå, att han en kväll sett två kvinnor vandra upp och ner flera upprepade gånger i den trånga gränden i den branta backen. Till slut var han tvungen att fråga dem om han kunde hjälpa till på något sätt. Då hade den ena kvinnan stannat med ett leende på läpparna och sagt att detta var frihet för henne. Ikonmannen hade tittat underligt på henne och undrade hur det kunde komma sig att det kan kännas som frihet att gå upp och ner så många gånger för den branta backen i den trånga gränden. Själv blev han trött bara han tänkte på all den fysiska ansträngningen detta innebar. Men det visade sig att dessa kvinnor kom från Syd-Afrika, och i deras område kunde man inte gå någonstans utan att känna rädsla. Så att kunna gå upp och ner för den branta backen i den trånga gränden utan rädsla var Frihet för dem.

 

När jag frågade svenskar vad frihet var för dem så fick jag svaret: Pengar.

 

När jag sedan kom till Asien träffade jag en väldigt speciell man som levt i ett Buddhistiskt tempel med munkarna i ett antal år. När jag frågade honom vad frihet var för honom så tog han med mig till en avlägsen plats på sin moppe.

Jag måste tillägga här att jag blev väldigt förvånad när han satte sig på en moppe och jag tänkte tyst för mig själv:

”åker verkligen munkar moppe?”. Fast jag kanske ska kalla honom ex-munk, om man nu får och kan kalla en som ”bara” levt med munkar för munk. Så dömande var jag i mitt sinne.

 

Detta hände mig vid ytterligare ett tillfälle när jag var på en s.k. personlig utvecklingskurs. Jag träffade då min lärare på Konsum och såg att han hade kundvagnen full av mat och dryck. Och det var inte bara grönt te och sojabönor.

Jag kunde inte låta bli att stirra i hans kundvagn när jag sedan hör mig själv uttala orden: ”Äter du?” Han tittade på mig, tog av sig sina stora solglasögon (vem har solglasögon på sig inomhus?) och log sitt stora leende

”Jag är bara människa, jag också”. Och i slutändan så är det nog så att vi alla ”bara” är människor.

 

Så jag förstår varför munken bad mig att hoppa upp på hans moppe och åka i väg till denna underbara och avlägsna plats där han guidade mig igenom en underbar meditation. Efter det lät han mig sitta i absolut tystnad en väldigt lång stund (tyckte jag). När jag sedan öppnade ögonen så frågade han mig vad jag kände och det enda jag kände i just den stunden var frid, ”Peace”. Och jag förstod att han inte ville svara på min fråga med ord. Han ville få mig att uppleva vad frihet var för honom. Att få känna tystnaden både till kropp, själ och sinne.

 

Jag har också lärt mig förstå att det finns ungefär så många olika slags frihet som det finns antal människor, eftersom varje människa lever i sin egen lilla värld i den stora världen och därför ser så olika på vad frihet är. Och det är just det som frihet är för mig. Att inse och acceptera att alla tänker vi och agerar olika och inse och acceptera att det är ok. Utan att behöva döma och fördöma någon och utan att känna skuld och skam för något. Så för mig är ”Fem Insikter om Frihet” ett redskap att släppa på allt det som hindrar oss från att tänka, tala, välja och agera utifrån oss själva. Det är en möjlighet att skapa sina egna värderingar och slippa vandra i någon annans mönster av olika trosuppfattningar. Att nå sin egen källa av visshet.

 

Som Jesus uttryckte: ”Du är i men inte av denna värld”.

 

Det du precis har läst kommer från mina böcker. Läs mer

 

Med kärlek,

Rosanna Lariella Antonsdotter

Utbildningar, kurser och annat


Rosannas vision och intention är att ge människor kunskap och insikter för livet som gör att de kan förverkliga sig själv och ha modet att leva livet fullt ut.

Detta gör hon genom kurser, utbildningar, workshops, föredrag och samtal som alltid är äkta, personliga, nära och avskalade där mötet, bekräftelsen och medkänslan står i fokus.

 

Rosanna bygger sin kunskap på lång erfarenhet och väl beprövad forskning.

Enkäter och formulär som kan komma att användas är forskningsbaserade för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för just din personliga utveckling, andliga förståelse och mänskliga växande.

 

Rosanna använder ett väl beprövat system för att du ska lära känna dig själv på djupet där syftet är att du ska lära dig förstå dig själv och hitta rätt på livets väg med både hjärta

och intellekt som dina vägvisare.

Målet är att ta reda på vad du egentligen vill i livet och lära dig hur du kan förverkliga dina långsiktiga planer, d.v.s. förverkliga dig själv.

 

Rosanna har arbetat professionellt med personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande sedan 1998 och är utbildad inom komplementärmedicinen

och har flertalet diplomeringar, certifieringar och licenser inom detta område.

 

Rosanna har dessutom mer än fem års akademiska studier i religionsvetenskap och psykologi och innehar akademisk examen i religionsvetenskap.

Hon är även utbildad beteendevetare med inriktning mot människa, kultur och religion och är fil. kand. med inriktning religionspsykologi.

 

 

 

Utbildningar och kurser

 

 • Fil. kand. i religionsvetenskap med inriktning religionspsykologi.
 • Beteendevetare med inriktning mot kultur och religion.
 • Utbildningsansvarig och koordinater hos SSRF. Läs mer
 • Grundare av metodem BIM | Meditation som terapi. Läs mer
 • Cert. Samtalsterapeut. Samtalsterapi med existentiellorienterad inriktning av psykoterapi.
 • Dipl. Själavårdare
 • Dipl. Personlig Livscoach
 • Dipl. Bach Praktiker
 • Dipl. Aromaterapeut
 • Dipl. Massageterapeut
 • Dipl. Akupressör
 • Dipl. Bindvävsmassör
 • Dipl. Lymfdränagemassör
 • Dipl. Rörelseterapeut
 • Dipl. Drömtolkningsterapeut
 • Dipl. SPA Terapeut
 • Cert. Personlig- & Grupptränare
 • Dipl. Dansare
 • Dipl. Frigörande dansinspiratör
 • Dipl. Yogainstruktör

 


Väl mött!

Rosanna Lariella Antonsdotter

 

©Bild: Fotograf; Lena Berndtsdotter

Rosanna Lariella Antonsdotter

Samtalsterapeut, utbildningsansvarig och koordinator för SSRF


SSRF | Centrum för Själavård & Samtalsterapi

Svenska Samfundet för Religionsintegration & Frihetsbejakande Rättigheter

-Copyright © All Rights Reserved-