Skrivterapi

Skrivterapi


Terapeutiskt skrivande med existentiellorienterad inriktning av psykoterapi.


För dig som vill kommunicera via mailväxling, istället för samtal.


Ett program i 12 steg för din personliga utveckling, andliga förståelse och mänskliga växande.

Skrivprogrammet


Ett program helt på distans. Programmet innehåller 12 steg. Du startar programmet när du vill och du tar så lång tid som du behöver för att genomföra varje steg. Det här är inget "snabbprogram" eller där du behöver göra något inom en bestämd tidsram. Det här är ett program som får lov att ta den tid som du behöver och som går på djupet istället för på bredden. Här "breddar" du inte dina kunskaper, utan här går vi istället på djupet och fokuserar på det som är mest viktigt för dig.

Programmet har ett unikt personligt upplägg och är baserat på "Det personliga utvecklingsprogrammet". Läs mer

Bokpaketet till "Det personliga utvecklingsprogrammet" ingår i skrivprogrammet.


Din guide genom hela skrivprogrammet är Rosanna Lariella Antonsdotter. Läs mer

Du har kontinuerlig kontakt med Rosanna via mail under hela programmet. All kommunikation sker genom mailväxling.

All kommunikation via mail sker genom en säker och krypterad server med ett speciellt utformat konto och mailadress.

Vidare information får du vid din beställning. Klicka här
För personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växandeSkrivterapi


Terapeutiskt skrivande med existentiellorienterad inriktning av psykoterapi


I terapeutiskt skrivande lägger vi inte fokus på vårt skriftspråk, det vill säga om vi stavar rätt eller skriver grammatiskt korrekt. I terapeutiskt skrivande lär vi oss istället att utveckla vårt "livsspråk". Vi lär oss tolka livet på ett helt annat sätt än tidigare. Vi lär oss att uttrycka livets alla aspekter, så som tankar, känslor, beteenden och olika situationer som vi hamnar i. Vi lär oss hur vi genom vårt skrivande kan komma till insikt om oss själva.


Skrivprogrammet har en existentiellorienterad inriktning av psykoterapi med hälsobefrämjande karaktär där personlig utvecklingslära, andlighet, beteendevetenskap och religionspsykologi används som grundläggande verktyg i den personliga livsvägledningen. Syftet är att röra sig mot ökad helhetskänsla genom personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande. Målet är att förverkliga sig själv och de egna långsiktiga livsplanerna.


I programmet används en lösningsfokuserad metod med praktiska inslag för att bli mer aktiv och att på ett mer effektivt sätt använda sina egna förmågor till att åstadkomma en önskad förändring genom att förändra sin syn på sig själv. Existentiellorientering innebär en inriktning på den mänskliga existensen och betonar individens ansvar att själv välja hur livet ska formas och som utgår från den enskilda människans situation.


Ibland kanske det känns som om där finns ett stort gap mellan där du befinner dig just nu och till dit du vill komma. Man försöker oftast i det här stadiet att tänka ut en lösning, men hur mycket man än funderar så händer ingenting. Det blir bara fler och fler tankar som maler i huvudet och det kan kännas som om tankarna har ett eget liv och man bara följer efter. När detta pågått en längre tid så kan fysiska och emotionella problem ge sig till känna. Kanske får man smärta i kroppen, ångest, en kronisk depressiv känsla, trötthet, brist på tillit till sig själv och sin omgivning, man känner sig instängd och ofri och livet känns ganska innehållslöst och tråkigt.

När detta tillstånd uppträder i ditt liv kan du vara säker på att en förändring av något slag är på väg att inträffa. Det är inte en fråga om NÄR, utan en fråga om HUR.

Du längtar efter att få vidareutvecklas och växa som människa. Detta är inget konstigt utan fullt naturligt och det behöver inte betyda att något är fel. Ibland visar vår nuvarande situation på att det är dags att växa, inte bara på ett personligt sätt utan även i psykisk och andlig förståelse. Vi tvingas då söka djupare och ta ansvar för hur vi behöver förändra vårt tänkande eller beteende.


Oftast är vi människor rädda för förändringar, men förändringens väg behöver inte vara skrämmande utan väldigt glädjefylld, där både hjärta och intellekt kan vara dina vägvisare. Ibland räcker det med att lära sig förstå sig själv bättre.


Genom de olika redskapen som används i programmet hjälps vi åt med att avlägsna det som håller dig tillbaka och blockerar din väg till att förverkliga dig själv. I skrivprogrammet får du hjälp och guidning att steg för steg utveckla ditt terapeutiska skrivande på ett konkret och pedagogiskt sätt. Det är en livsprocess som behöver ta den tid som du behöver.


"Write because you want to communicate with yourself.

Write because you want to communicate with someone else.

Write because life is weird and tragic and amazing.

Write because talking is difficult.

Write because it polishes the heart.

Write because you can.

Write because you can´t.

Write because there is a blackbird outside of my window right now and oh my god isn´t that the best start to the day?

Write because you´re trying to figure yourself out.

Write because you might not ever figure yourself out.

Write because there still aren´t enough love poems in the world.

-Dalton Day-

Beställning


Börja med beställa Skrivprogrammet i butiken. Klicka här

Programmet kostar 6900:- och du kan välja mellan att betala allt på en gång eller delbetala räntefritt på 10 månader. Efter din beställning får du inom två arbetsdagar ett personligt mail från Rosanna med mer information och instruktioner. När betalningen/första delbetalningen är gjord skickas bokpaketet hem till dig samt att du får studiehandledningen till Steg 1 via mail. Sedan är du igång med skrivprogrammet.


Tveka inte att höra av dig om du undrar över något!

Med kärlek,

Rosanna

Cookies används på den här webbplatsen för att du ska få den bästa upplevelsen.

Ok!